Vizitati paginile Fundatiilor din:

Contor vizitatori

1917150Adresa ip: 18.232.188.251

Despre noi

Fundaţia Româno-Germană este un centru de formare profesională a adulţilor, având sediul în comuna Vladimirescu, judeţul Arad, fiind una dintre cele trei Fundaţii Româno-Germane existente în România.

Principalul nostru obiect de activitate este: formarea şi perfecţionarea profesională a adulţilor.

                       img-despre-1   img-despre-2   img-despre-3

Fundaţia Româno-Germană Vladimirescu a fost înfiinţată în anul 1992 împreună cu fundaţiile din Timişoara şi Sibiu, în baza unui acord interguvernamental româno-german. Iniţial Fundaţia Româno-Germană a avut misiunea să ofere formare profesională în domeniul prelucrării lemnului.

În vederea acestei activităţi, partea română a furnizat spaţiile şi clădirile necesare în timp ce partea germană a finanţat amenajările şi utilajele, infrastructura necesară cazării şi servirii mesei pentru cca 70 de persoane, a pregătit cadrele didactice pentru instruirea teoretica şi practică şi a oferit know-how-ul aferent sistemului dual de formare profesională.

Ulterior, odată cu diversificarea cererii de formare profesională şi a maturizării pieţei muncii în România, oferta de cursuri a Fundaţiei Româno-Germane s-a mărit continuu ajungându-se în prezent la o paletă de peste 20 de cursuri în domenii de mare interes pentru firme. Toate cursurile sunt autorizate în conformitate cu Ordonanţa Guvernului 129/2000 care reglementează formarea profesională a adulţilor în România.